تحریریه سیس نی نی
0 نظر

مراقبت های بعد از بارداری

مراقبت های بعد از بارداری

بعد از اینکه نوزاد متولد شد مادر احساس سبکی دارد ولی به مرحله دیگری قدم گذاشته که می بایست تحت مراقبت های ویژه ای قرار گیرد

بعد از اینکه نوزاد متولد شد مادر احساس سبکی دارد ولی به مرحله دیگری قدم گذاشته که می بایست تحت مراقبت های ویژه ای قرار گیرد . در زمان زایمان مادر خون زیادی را از دست داده و بایستی حتما آن را جبران کند عوامل دیگری مانند بی خوابی های مکرر- اندازه رحم- افسردگی بعد از زایمان- خونریزی و یبوست نیز بعد از زایمان برای مادر به وجود می آید که می بایست حتما به آن ها رسیدگی کامل شود.

حال چند مورد که می بایست بعد از زایمان حتما به آن توجه شود را مورد بررسی قرار می دهیم.

تغذیه بعد از زایمان

اکثریت زنان، در ماه اول بعد از زایمان حدود 5 الی 7 کیلوگرم وزن از دست می دهند. این کاهش وزن هم در مادرانی که خود به کودکوشان شیر می دهند و هم مادرانی که برای تغذیه نوزاد از شیر خشک استفاده می کنند اتفاق می افتد . ولی کاهش وزن در زنان غیر شیرده بین نیم الی 1 کیلوگرم و برای زنان شیرده یک تا 3 کیلو گرم در هفته می باشد.
لذا زنانی که به تازگی زایمان کرده اند و صاحب فرزند شده اند می بایست در دستور مراقبت های بعد از بارداری خود برنامه تغذیه را نیز گنجانده باشند.


شاید برایتان جالب باشد: غذاهایی که قبل از اقدام به بارداری بهتر است بخوریم؟


می بایست در دوران بارداری خود حتما مصرف قرص های آهن و کلسیم را در برنامه خود قرار دهند و مواد غذایی دارای پروتیین و فیبر را حتما در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهند.
البته می بایست برنامه غذایی مطابق با وزن و شرایط بدنی تان باشد که این امر از طریق پزشک قابل انجام است.

خستگی بعد از زایمان

خستگی بعد از زایمان

تعیین اندازه خستگی بعد از زایمان به عوامل گوناگونی مانند طول مدت زایمان - درد - حمایت های خانوادگی و اجتماعی و بی خوابی های پشت سرهم بستگی دارد که در زنان مختلف با هم فرق دارد.
اگر چه این خستگی ها اجتناب ناپذیر است ولی می توان از طریقی شدت آن را کاهش داد ، به عنوان مثال می توان با پیدا کردن هر فرصتی از آن برای خواب و استراحت استفاده کرد.
در دوران بعد از زایمان هفته های اول را مختص مراقبت از خود و نوزادتان قرار دهید و حتما در طول روز سعی کنید کمی بخوابید ( حتی در اندازه چرت زدن).

بازگشت رحم به حالت طبیعی

بعد از زایمان تقریبا 6 هفته زمان می برد که رحم به حالت اولیه خود بازگردد. بسیاری از زنان بعد از زایمان در ناحیه رحم درد زیادی را احساس می کنند که به دلیل گرفتگی عضلانی می باشد.
برای این که این دردها آرام شود بهتر است به صورت مرتب ادرار کنید تا مثانه تان خالی باشد و یا اینکه روی شکمتان بخوابید.

خونریزی بعد از زایمان

زنان در زمان زایمان و بعد از ان حدودا 1000 میلی لیتر خون از دست می دهند و بدن برای این که این خون از دست رفته را تامین و جبران کند در دوران بارداری بیشتر عمل خونسازی را انجام داده و خون بیشتری تولید می کند.
خانم ها در دو هفته بعد از زایمان دچار لوشیا می شوند ( لوشیا به معنای خونریزی بعد از زایمان است) که این موضوع اصلا نگران کننده نیست و به جز در مواردی که این خونریزی بوی زننده ای داشته باشد که در این صورت نشان دهنده عفونت است.
که در این صورت می بایست حتما به پزشک مراجعه شود.

مراقبت از پرینه

مراقبت از پرینه

حد بین واژن و مقعد پرینه نام دارد که اگر زایمان طبیعی باشد و به منظور زایمان راحت تر و خروج آسان تر جنین ناحیه فرج (اپی زیوتامی) برش نخورده باشد، احتمال دارد آن ناحیه قرمز و دردناک نیز باشد.
حدود دو الی 3 هفته زمان لازم است تا محل اپی زیوتامی بهبود یابد. ولی اگر می خواهید روند بهبودی سریعتر باشد می توانید مقداری آب ولرم و بتادین را داخل لگن ریخته و در آن به مدت 15 دقیقه بنشینید.

مقابله با یبوست بعد از زایمان

از انجا که بعد از زایمان مدت زمان زیادی طول می کشد تا روده ها به حالت نرمال خود برگردند لذا عضلات ناحیه شکم ضعیف باقی می مانند که این موارد موجب بروز یبوست می شود.
می بایست حتما در این دوران مایعات بیشتری مصرف کنید و روزانه حدود 2 لیتر آب بنوشید و همچنین سعی کنید فعالیت ورزشی سبک ماننده پیاده روی را حتما انجام دهید.

مراقبت از دستگاه ادراری

در طی دو الی 7 هفته اول بعد از زایمان ممکن است نتوانید ادرار خود را نگه دارید و یا بلعکس. راه حل مناسب این است که در این دوران مرتب به دستشویی بروید و ادرار کنید زیرا به این طریق مثانه نیز گشاد نمی شود و چنانچه برای ادرار کردن دچار مشکل شده اید زیاد آب بنوشید.

مقابله با مشکل هموروئید یا بواسیر بعد از زایمان

تقریبا 30 درصد زنان در 5 هفته اول بعد از زایمان طبیعی دچار بواسیر (هموروئید) می شوند در صورت بروز چنین مشکلی حتما باید به پزشک مراجعه کرد.

مراقبت از زخم زایمان

در زایمان سزارین تقریبا بعد از گذشت 10 روز بخیه ها را می کشند و برای اینکه جای زخم را تمیز کنند از آب و صابون استفاده می کنند و بعد از شستشو محل زخم را کاملا خشک می کنند.
چنانچه جای زخم سزارین دردناک بود می توانید برای تسکین داروهای مسکن مطابق تجویز پزشک استفاده کنید.

ورزش و بازگشت به وزن قبل از بارداری

برای اینکه بعد از زایمان به وزن سابق خود برگردید ( که موجب تسریع بهبودی نیز می شود) می توانید ورزش را دوباره شروع کنید ولی بهتر است ابتدا با پیاده روی شروع کنید و مرحله به مرحله فعالیتتان را افزایش دهید. بهتر است در این زمینه کاملا اصولی گام بردارید و از یک متخصص در زمینه طب ورزشی مشاوره بگیرید و متناسب با نوع زایمان و شرایط بدنی که دارید برنامه ورزشی دریافت کنید.

مراجعات پزشکی

بهتر است زنان جوان و مادرانی که اولین زایمان را داشته اند تا 5 هفته بعد از زایمان به صورت کاملا منظم به پزشک مراجعه کنند و در مراحل بعد مراجعات می توانند سالانه باشد.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید
0 نظر
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.