در هفته بیست و دوم بارداری حرکتهای جنین شما افزایش پیدا میکند و شما میتوانید این حرکات را به نسبت گذشته بیشتر احساس کنید و از این حرکات لذت ببرید. در این هفته گوشهای داخلی جنین شما کامل شده است و میتواند صدای شما و لرزشهای صوتی محیط بیرون را به وضوح تشخیص دهد. برخی از محققان پیشنهاد میکنند در این هفته برای جنینتان کتابهای قصه بخوانید چون این کار باعث میشود که جنین درون شکمتان بیشتر از گذشته تغذیه کند و این کار میتواند به بهبود رشد او کمک مؤثری نماید.
در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی در مورد علائم هفته بیست و دوم بارداری در اختیار شما بگذاریم و مراقبتهای ضروری این هفته را به شما آموزش دهیم؛ جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در ادامه همراه شوید.

علائم و نشانههای هفته بیست و دوم حاملگی
در هنگام وارد شدن به هفته بیست و دوم بارداری ممکن است علائم و نشانههای خاصی در شما ظهور کند، نگران نشوید برخی آنها طبیعی و تنها برخی از آنها نگرانکننده هستند و احتیاج به مراجعه به مطب پزشک و درمانگاه دارند. ازجمله نشانههای این هفته عبارتاند از:
-
خروپف
-
حساسیت به مواد غذایی ادویهدار
-
افزایش سایز دست و پا
-
زیاد شدن ترشحات رحم
-
زیاد شدن انقباضات رحم
-
یبوست
-
ترکخوردگی در کشاله ران و شکم
-
احساس سوزش در معده
-
احساس سرگیجه
-
احساس گرفتگی در عضلات بدن
-
خروج آغوز از پستان
خود مراقبتی هفته بیست و دوم

به احتمال زیاد در هفته بیست و دوم بارداری کمی گرفتگی عضلات را تجربه میکنید که بهتر است برای رفع این مشکل با مشورت با پزشکان با استفاده از کفشهای مناسب کمی پیادهروی کنید همچنین برای جلوگیری از یبوست بهتر است مواد غذایی فیبردار مانند سبزیجات را در برنامه غذایی خود بگنجانید و به مقدار زیاد آب بنوشید. بهتر است بدانید که نوشیدن آب در این هفته برای شما فواید بسیاری دارد و علاوه بر اینکه از ابتلا به یبوست جلوگیری میکند باعث کاهش انقباضات براکستون هیکس که ممکن است در این هفته ظاهر شود نیز میشود.
مراقبتهای پزشکی هفته بیست و دوم
در هفته بیست و دوم حاملگی اگر تاکنون مشکلی خاصی نداشتید احتیاجی به سونوگرافی وجود ندارد اما در این هفته عفونت اداری و عفونت مثانه امری شایع میباشد که باید در هنگام مشاهده علائمی مانند تکرر ادرار، سوزش ادرار، درد کمر، درد شکم، احساس تهوع و استفراغ و... سریعاً به مطب پزشک مراجعه کنید و برای تشخیص بیماری آزمایش ادرار را انجام دهید.
نگران نشوید عفونت مثانه و ادراری اگر به زودی درمان شود مشکل خاصی ایجاد نمیکند اما بیتوجهی و عدم درمان به موقع این مشکل ممکن است به عفونت کلیه و در انتها نیز زایمان کردن بیش از موقع مادر منجر شود.
باید و نبایدهای هفته بیست و دوم

-
اگر در این هفته دچار مشکلاتی در دندان و لثه خود شدهاید به هیچ عنوان مسکنهای قوی مصرف نکنید و این مشکل را با پزشک خود در میان بگذارید.
-
از انجام ورزشهای سنگین در هفته بیست و دوم بارداری خودداری نمایید.
-
با مشورت با پزشک میتوانید با استفاده از کفشهای راحت و مناسب پیادهروی کنید.
-
سعی کنید وعدههای غذایی خود را افزایش و حجم آن را کم کنید.
-
بهتر است در هنگام استراحت پاهایتان راکمی بالاتر از سطح بدنتان قرار دهید تا مایعهای اضافی که در پاهایتان جمع شده است در بدنتان توزیع شود.
-
در صورت درد شکم بیش از حد، استفراغهای شدید، سردرد، خونریزی، لکه بینی، تورم شدید در دست و پا سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید.
-
در صورت بیرون ریختن ادرار از مثانه ورزشهای تقویت کننده مثانه را انجام دهید.
-
در هنگام استراحت از چندین بالشت استفاده کنید.
-
اگر دیگران از خر و پفهای شما شاکی شدهاند استفاده از مرطوبکننده هوا برای کاهش این امر میتواند مؤثر باشد.
-
در صورت احساس تشنگی و ضعف شدید به مطب پزشک مراجعه نمایید.
توصیههای غذایی هفته بیست و دوم
یکی از مهمترین ماده غذایی که در هفته بیست و دوم بارداری مادر لازم است مصرف کند کلسیم میباشد چون کلسیم یکی از مهمترین موادمعدنی موردنیاز برای رشد کودک است که در صورتی که این ماده از منابع غذایی مادر تأمین نشوید از استخوانها و دندانهای مادر جذب میشود. برای جلوگیری از این مشکل مادر لازم است در طول روز زمانی را در مقابل خورشید قرار گیرید و مکملهای غذایی حاوی کلسیم مانند شیر، لبنیات، تخم مرغ، ماهی و... مصرف و قرصهای کلسیم را نیز طبق دستور پزشک استفاده کند.
هفته بیست و یکم بارداری
هفته بیست و سوم بارداری